Praktijk

De meeste leerlingen zien tegen de eerste les op. Dit valt achteraf altijd erg mee. De eerste lessen worden trouwens veelal gegeven in je eigen vertrouwde omgeving. Tijdens deze eerste lessen leer je te sturen en te schakelen zodat het accent steeds meer komt te liggen op verkeersinzicht en zelfstandig autorijden. Dit word je geleerd op een ontspannen en gedisciplineerde manier. Na elke rijles wordt de les met jou geëvalueerd zodat je altijd weet wat je mindere, maar ook je sterke punten zijn. Op deze manier zul je jezelf zien groeien en uiteindelijk het praktijkexamen sneller en beter afleggen bij het CBR.

Praktijkexamen

Het autorijexamen duurt in totaal maximaal 55 minuten. Dit is inclusief kennismaking en resultaatbespreking. Om een praktijkexamen aan te vragen bij het CBR, moet je een DigiD hebben. Deze kun je gratis aanvragen bij DigiD.nl. Zodra je een DigiD hebt log je in op Mijn CBR en klik je op het DigiD logo om de rijschool te machtigen. Ons rijschoolnummer is 2998R8.

Theorie

Uiteraard hoort bij het behalen van je rijbewijs ook een theorie-examen. Je mag theorie-examen doen vanaf 16 jaar. Deze is 1,5 jaar geldig! Wij raden je aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met de theorie. De reden hiervoor is dat het je inzicht in het verkeer bespoedigt en je daardoor sneller kans maakt om je praktijk examen te mogen doen. Helaas wordt de theorie nog veel onderschat. Het aanvragen kan via de rijschool maar handiger is om zelf een afspraak te maken via de link CBR.

Lesmateriaal kun je of zelf of via de rijschool aanschaffen. U kunt een complete online theoriecursus via de rijschool aanschaffen. Deze cursus is zeer uitgebreid. Via de website i-theorie.nl kost deze cursus 69 euro maar via de rijschool krijg je een behoorlijke korting.